Εξοικονόμηση ενέργειας

Ηλιακά

Κλιματιστικά

Συντήρηση

Επικοινωνία

 

Κεντρική

Κλιματιστικά

Συντήρηση

Επικοινωνία

e-shop

Σύνδεσμοι

Super Clima
Γεώργιος Τσιγώνιας
Μάρπησσα - Πάρος 84400

Τηλ/Fax: 22840 43315
Κινητό: 6974316114
email:
info@superclima.eu

 

SUPER CLIMA - AIR-CONDITIONS

Τα δύο τρίτα όλων των σπιτιών στην Ελλάδα έχουν κλιματιστικά μηχανήματα, επιλέγοντας ένα νέο κλιματιστικό υψηλής απόδοσης μπορεί να κερδίσετε χρήματα και ηλεκτρική ενέργεια.
Τα κλιματιστικά μηχανήματα χρησιμοποιούν για 5% όλης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα. Κατά προσέγγιση 10 εκατομμύριο τόνοι του διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνονται στον αέρα κάθε χρονο, μέσο όρο περίπου δύο τόνων για κάθε σπίτι με ένα κλιματιστικό μηχάνημα. Υπολογίστε το μέγεθος που χρειάζεστε τώρα!

Νέες μονάδες υψηλής αποδοτικότητας.

Η μεταπήδηση στα υψηλής απόδοσης κλιματιστικά μηχανήματα και η λήψη άλλων μέτρων να κρατηθεί το σπίτι σας δροσερό θα μπορούσαν να μειώσουν αυτήν την ενεργειακή χρήση κατά 20% σε 50%.

Μέγεθος δωματίου που θέλετε να καλύψετε σε τετραγωνικά μέτρα:

Είναι το δωμάτιο πολύ ηλιόλουστο;
ΝΑΙ ΟΧΙ

Υπάρχει κουζίνα στο δωμάτιο;
ΝΑΙ ΟΧΙ

Συνολικά BTU ανά ώρα που χρειάζονται για να καλύψετε τον συγκεκριμένο χώρο.

Τα αποδοτικότερα κλιματιστικά μηχανήματα στην αγορά είναι μέχρι 70% αποδοτικότερα από τα χαρακτηριστικά κλιματιστικά μηχανήματα δωματίων που βρίσκονται στα σπίτια σήμερα. Η αποδοτικότητα ενός δωματίων κλιματιστικού μηχανήματος μετριέται από την αναλογία ενεργειακής αποδοτικότητας (EER). Το EER είναι η αναλογία της ικανότητας ψύξης (στις βρετανικές θερμικές μονάδες [ btu ] ανά ώρα) στην εισαγωγή δύναμης (στα Watt). Η απαραίτητη ικανότητα ψύξης εξαρτάται από το μέγεθος του ψύξης του δωματίου. Όσο υψηλότερη η εκτίμηση EER, τόσο αποδοτικότερο το κλιματιστικό μηχάνημα. Ψάξτε τις μονάδες με ένα EER 10,0 ή ανωτέρω. Ελέγξτε την ετικέτα EnergyGuide για τη μονάδα, και ψάξτε επίσης τα κλιματιστικά μηχανήματα δωματίων με την ετικέτα του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ® STAR.

Η κατάλληλη ταξινόμηση είναι πολύ σημαντική για τον αποδοτικό κλιματισμό. Μια μεγαλύτερη μονάδα δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη επειδή μια μονάδα που είναι πάρα πολύ μεγάλη δεν θα δροσίσει μια περιοχή ομοιόμορφα. Μια μικρή μονάδα που τρέχει για μια εκτεταμένη περίοδο λειτουργεί αποτελεσματικότερα και είναι αποτελεσματικότερη στην αφυδάτωση από μια μεγάλη μονάδα στην οποία κύκλοι και από πάρα πολύ συχνά. Με βάση το μέγεθος μόνο, ένα κλιματιστικό μηχάνημα χρειάζεται γενικά 250 btu για κάθε τετραγωνικό μέτρο του ζωτικού χώρου. Αλλοι σημαντικοί παράγοντες για να εξετάσουν κατά τον επιλογή ενός κλιματιστικού μηχανήματος είναι ύψος δωματίων, τοπικό κλίμα, σκίαση, μέγεθος παραθύρων, κ.λπ....

Ελέγξτε ότι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις δύναμης της μονάδας. Οι μονάδες δωματίων λειτουργούν στα κυκλώματα 230-βολτ.

Εάν τοποθετείτε το κλιματιστικό μηχάνημά σας κοντά στη γωνία ενός δωματίου, ψάξτε μια μονάδα που μπορεί να κατευθύνει τη ροή αέρος της στην επιθυμητή κατεύθυνση για το σχεδιάγραμμα δωματίων σας. Εάν πρέπει να τοποθετήσετε το κλιματιστικό μηχάνημα στο στενό τέλος ενός μακριού δωματίου, κατόπιν ψάξτε έναν έλεγχο ανεμιστήρων γνωστό ως "ώθηση δύναμης" ή "έξοχη ώθηση" που στέλνει το δροσισμένο αέρα μακρύτερα στο δωμάτιο.

Άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ψάχνουν:
Ένα φίλτρο που βγαίνει έξω εύκολα για τον κανονικό καθαρισμό.
Λογικά τακτοποιημένοι έλεγχοι
Μια ψηφιακή ανάγνωση για τη θερμοκρασία που έχει, και
ένα ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη.

Copyright 2006 Super Clima. All Rights Reserved.

English